Šport

Nedeljske športne novice, 14.1.24

today14.01.2024

Ozadje
AD

Judo klub Klima Tratnjek Beltinci je v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravil 14. mednarodni turnir v judu za pokal Beltinec v šestih kategorijah. Nastopilo je kar 247 tekmovalcev iz 32 klubov iz Hrvaške, Avstrije, Bolgarije, Srbije, Madžarske in Slovenije. Med starejšimi dečki U – 14 je v kategoriji do 50 kg zmagal Nino Šeruga, med mlajšimi dečki U – 12 je v kategoriji do 29 kg zmagal Aljaž Kovač, v kategoriji do 32 kg Gašper Kohek in do 46 kg Liam Škerlak, vsi iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote. Nad 60 kg je bil najboljši tudi Uroš Horvat iz Judo kluba Murska Sobota. Med 10 letniki sta med cicibani zmagala Izak Ficko in Maksim Horvat, oba iz Judo kluba Moravske Toplice.

 

Med starejšimi deklicami U – 14 sta bili zmagovalki v kategoriji do 48 kg Taša Čizmazija in do 63 kg Zoja Makoter iz Judo kluba Lendava, med mlajšimi deklicami U – 12 sta bili najboljši v kategoriji do 48 kg Nuša Kavaš in do 52 kg Amelie Anastazija Žalig iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, med cicibankami pa sta bili zmagovalki v svojih kategorijah Zarja Koštric iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in Zoja Recek iz Judo kluba Štorkljice.

V Kopru pa je bilo na sporedu državno prvenstvo v inkluzivnem judu, na katerem je nastopilo 64 tekmovalcev iz sedmih klubov. Naslova državnih prvakov sta osvojila: v kategoriji G – 6 Silvo Benedik in v kategoriji G – 3 Sašo Kovač, oba iz Judo kluba Murska Sobota.

Na mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju v Budimpešti je ženska ekipa Hokejskega kluba Moravske Toplice zasedla prvo mesto po zmagah proti ekipi Fosata z 1:0, ekipi AHC z 2:1, neodločenem izidu 0:0 proti Szent Laslu in zmagi proti Trešnjevki s 7:0. Za Moravske Toplice so dosegle zadetke: Lara Črnko 4, Tanja Kőnye in Ajša Kuzma po 2 ter po enega Danaja Škrilec in Nuša Rantaša.

V Lentiju na Madžarskem je bil mednarodni turnir v malem nogometu za nogometne sodnike, na katerem je med 6. ekipami iz Romunije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije zmagal Varaždin pred Mursko Soboto, ekipo Trgo Mureš iz Romunije, Lendavo, Zalo iz Zalaegerszega in Čakovcem.

Atletski klub Agram v Zagrebu je pripravil odprti mednarodni atletski miting za kategoriji U – 16 in U – 14, kjer sta se odlično odrezala Luka Sagaj, ki je zmagal na 300 metrov v času 37,98, v teku na 1000 metrov pa se je Maj Bačič, oba iz Atletskega kluba Pomurje, uvrstil s časom 3:01,00 na šesto mesto.

V 1. kolu modre skupine prve slovenske Sportklub lige v odbojki za člane je v Murski Soboti ekipa ACH Vollev iz Ljubljane, aktualna državna prvakinja, pred 200 gledalci premagala Panvito Pomgrad s 3:1. Soboški odbojkarji so dobili drugi niz s 25:22, po igri v četrtem nizu pa bi lahko iztržili še ugodnejši izid. Za Panvito Pomgrad so največ točk zadeli: Nenad Šormaz 17, Stefan Mirković 15 ter Leonardo Doda in Žan Bedrač po 6. Pri zmagovalni ekipi ACH-aja je dosegel največ točk kapetan ekipe Nikola Gjorgiev in sicer 19.

V 12. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Mislinja v Radencih presenetljivo premagala Radence po petih nizih z rezultatom 3:2. V petem odločilnem nizu so bili gostje iz Mislinje boljši s 16:14.

V Puconcih so v prvem kolu rdeče skupine v prvi B državni odbojkarski ligi pripravile prijetno presenečenje za prleške prijatelje odbojke igralke Ljutomera, ki so po petih nizih premagale gostiteljsko ekipo Murexin Keme s 3:2. Še najbolj napeto je bilo v tretjem nizu, ki so ga gostiteljice dobile v podaljšani igri z 32:30. Za Murexin Kemo so največ točk zadele: Nika Fišer 32, Tinkara Kavnik 23 ter Tasia Šadl 7 točk; pri Ljutomeru so dosegle največ točk: Anja Kolmanič 27, Alisa Oletić 14 in Kaja Makoter 11 točk.

Mladi odbojkarji Panvite Pomgrada so na prvem turnirju A slovenske lige v mali odbojki dvakrat zmagali. V Murski Soboti so premagali Mislinjo in I. ekipo Maribora, obe z rezultatom 2:1. Po dveh kolih tako mladi soboški odbojkarji vodijo na lestvici.

V 10. kolu prve slovenske namiznoteniške za člane je Kema Murexin v Puconcih premagala ravenski Inter Diskont s 4:1. Za puconsko ekipo so zmagali: dvojica Tomaž Pelcar – Damjan Zelko ter posamično: Tomaž Pelcar 2 krat in Damjan Zelko enkrat. Še prej, zgodaj popoldan, je z Interdiskontom igrala tudi Mura Sobota in zmagala s 4:0. Za Soboto so po enkrat zmagali Bojan Ropoša, Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik in dvojica Horvat-Ropoša.

V 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je Kema Murexin v Puconcih premagala Vrtojbo s 4:0. Za zmagovalno puconsko ekipo je bila enkrat uspešna dvojica: Blažka Harkai – Ana Kovačec, po eno zmago pa so k uspehu ekipe dodale še: Ema Crnkovič, Blažka Harkai in Ana Kovačec.

V 6. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme Murexina gostila Muto, ki je bila boljša od puconske ekipe s 6:4. Za Kemo Murexin sta po 2 krat zmagala: Jure Smodiš in Jan Lipič.

Na sporedu so bile tudi tekme v 3. slovenski ligi. V 6. krogu je II. ekipa Mure Sobote premagala II. ekipo Arrigonov s 6:2. Za soboško ekipo je trikrat zmagal Luka Šantavec po enkrat pa Viktor Tkalec in Jože Žekš ter dvojica: Šantavec – Tkalec. V drugem dvoboju je Logatec premagal II. ekipo Mure Sobote s 6:3. Za Soboto je 2 krat zmagal Luka Šantavec in enkrat Nejc Titan.

V 10. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je v Radencih vodilna ekipa Hrastnika premagala Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 591, Robert Rožanc 544 in Milan Kovačič 541 kegljev.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%