Šport

Šport, 23.4.24

today23.04.2024

Ozadje
AD

V 3. kolu razvojnega nogometnega turnirja UEFA je reprezentanca Slovenije U – 16 v Sarajevu premagala Severno Makedonijo z 2:1. Zadetka za Slovenijo sta prispevali: Katinka Skaza Pevnik v 22. in Lana Šernek v 26. minuti, obe sta članici soboške Mure None. Na turnirju je zmagala Ukrajina z 9. točkami, Slovenija je s tremi točkami tretja.

V zadnji tekmi 26. kola prve slovenske mladinske nogometne lige je v derbiju kroga v Murski Soboti pred 300 gledalci Mura premagala Olimpijo s 3:1. Za Muro so po zaostanku z 0:1 dosegli zadetke: Bine Anželj v 74., Niko Graj v 89. in Niko Kasalo v 91. minuti iz 11 metrovke. Za Olimpijo je zadel Oskar Ivanko Vidmar v 62. minuti. Na lestvici vodi Maribor s 56. točkami, Mura na drugem mestu jih ima 54, tretja Olimpija je zbrala 52 točk.

Foto: nsmura.si

SKIF karate zveza Slovenije je v Rušah pripravila 32. državno prvenstvo, na katerem je sodelovalo 246 karateistov iz 8 klubov. Med udeleženci so bili tudi karateisti Tromejnika iz Kuzme in Karate kluba Cankova. V katah posamično so bili zmagovalci: Žan Kumer, Ana Ela Ajlec, Leoni Kuronja, Jan Ščančar, Emilija Malena Martinuzzi, Marjetka Zrim Ščančar, Herman Markoč, Boštjan Grah in dvakrat Luka Zrim. V mlajših kategorijah so bili ekipno zmagovalci: Urban Grah, Žan Kumer in Luka Šeruga, nato Ana Ščančar, Ula Gral in Leoni Kuronja ter ekipa v postavi Tijan Grah, Nik Zrim in Maksimiljan Markoč, vsi iz Karate kluba Tromejnik. V borbah so zmagali: Maksimiljan Markoč, Eva Grah, Rijan Fujs, Maj Ščančar, Kajetan Jakob Majcen, Gal Časar ter Renej Fujs posamični ter ekipno v postavi Rijan Fujs, Maj in Jan Ščančar ter Kajetan Jakob Majcen. Med tekmovalci Karate kluba Cankova je bila zmagovalka Jelka Rošker Trajbar. Moštveno je petič zapored osvojil naslov državnega prvaka Karate klub Tromejnik iz Kuzme.

V Bogojini je bil mednarodni judo turnir za 2. pokal Moravskih Toplic. Nastopilo je 80 mladih iz šestih klubov iz Hrvaške in Slovenije. Organizacija tekmovanja je bila v rokah Judo kluba Moravske Toplice. Na poligonu je zmagal Max Jon Hughes, v parternih borbah pa Azai Kuhar Uršič, Zoja Kološa in Oskar Banfi, vsi iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote. V parternih borbah so bili zmagovalci še Galla Jeneš, Aleks Šiftar, Bor Lovenjak, Filip Šrok in Lukas Sapač  iz Judo kluba Moravske Toplice. Med zmagovalci so bili tudi: Jakob Balažic, Niko Cigan, Anej Panker, Vito Balažic in Tia Vaupotič iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci ter Izak Ficko, Viktoria Verbai, Živa Vidonja in Živa Bači iz Moravskih Toplic.

Na 24. evropskem prvenstvu v šahu za članice, ki poteka na grškem Rodosu, je Ljutomerčanka Barbara Skuhala v 4. kolu premagala Konstantino Androni iz Grčije, kar je njena prva zmaga. Po štirih kolih je Skuhala zbrala točko in pol.

Barbara Skuhala
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%