Šport

Nedeljske športne novice, 21.1.24

today21.01.2024

Ozadje
AD

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote je prvi dan pokalnega turnirja v modernih plesih v Polhovem Gradcu osvojil dve prvi in tri druga mesta. Prvi mesti sta osvojili v discu plesu: Eva Horvat med članicami in Jana Trajanovska med starejšimi mladinkami. Druga mesta so na plesni tekmi za slovenski pokal osvojile: Jana Trajanovska in Eva Horvat v parih med člani, Zara Dobrijević in Brina Benko med starejšimi mladinkami ter Eva Horvat med mladinkami. Dobro so se uvrstile tudi Brina Benko med starejšimi mladinkami in Mija in Lena Horvat med mlajšimi mladinkami, ki so osvojile nehvaležno četrto mesto.

Dejan Zečevič in Eva Horvat.

V turški Antalyi so nogometaši Mure odigrali prvo pripravljeno tekmo proti 3. ekipi jesenskega dela bosanske premier lige, Veležu iz Mostarja. V prvem polčasu je bil izid 0:0, v drugem pa so padli vsi trije zadetki. Za Velež sta dosegla zadetka: Nermin Haskić v 69. in Giorgi Guliashvili v 82. minuti, edini zadetek za Muro je prispeval v 88. minuti Borna Proleta. Že v ponedeljek načrtujejo nogometaši Mure drugo tekmo proti madžarski ekipi Kisvardi.

Nogometaši Nafte 1903, jesenski prvaki 2. slovenske lige, so gostovali v Felsocsutu Madžarskem pri prvoligaški ekipi Puškaš akademije in utrpeli poraz z 2:1. Edini zadetek za ekipo Nafte je dosegel Toni Lun Bončina, ki se je po podatkih iz Lendave vrnil iz preizkušnje iz madžarskega ZTE-ja nazaj v lendavsko ekipo.

Toni Lun Bončina

V 2. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske Sportklub lige so odbojkarji Panvite Pomgrada gostovali v Mariboru. Štajersko pomurski derbi so dobili Mariborčani s 3:1, Sobočanom je uspelo dobiti le drugi niz in izid izenačiti na 1:1. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Leonardo Doda 20, Stefan Mirković 15 in Nenad Šormaz 13 točk. Pri Mariborčanih se je odlikoval nekdanji član Panvite Pomgrada Connor McConell z 18. točkami.

V 2. kolu rdeče skupine prve B slovenske odbojkarske lige za članice sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Mozirje je v prleški prestolnici premagalo Ljutomer s 3:0, v Puconcih pa je Prevalje premagalo Murexin s 3:0.

V 13. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je Lendava premagala Bistrico s 3:1, Sobota pa je gostovala v Rušah pri Turbini, ki je zmagala s 3:0.

V 11. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je ekipa Slovenskih Konjic, ki vodi na lestvici, premagala Radensko s 7,5:0,5. Za Radensko, ki je sedma na lestvici, so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 573, Jani Steržaj 550 in Gorazd Kranjc 545 kegljev.

V 11. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Lendava v derbiju kola v gosteh izgubila proti vodilni ekipi lige Pergola hiše iz Radelj ob Dravi s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 554, Milan Čeh 530 in Jan Bohar Denko 491 kegljev.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je v svojih društvenih prostorih v Murski Soboti pripravilo prvo kolo vzhodne slovenske lige v govorečem pikadu za slepe in slabovidne. Med 7. ekipami so se odlično odrezali člani I. soboške ekipe v postavi Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt, drugi je bil Maribor in tretji so bili Ptujčani. II. soboška ekipa v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin se je uvrstila na 4. mesto. Posamično se je najbolje uvrstil Dušan Cigüt, ki je v svoji kategoriji vida B – 3 zasedel drugo mesto. V kategoriji vida B – 1 je bil Drago Potočnik tretji.

Dušan Cigüt

V Postojni je bilo 2. kolo državne lige z zračnim orožjem za paraplegike. Moštveno je s serijsko zračno puško zmagalo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote pred Ljubljano in Koprom. Posamično je med tetraplegiki zmagal Venčeslav Bezjak, drugi je bil Leon Jurkovič in tretji Štefan Bukvič. V kategoriji paraplegikov je drugo mesto zasedel Jožef Franc iz prekmursko prleškega društva.

Jožef Franc

V Ljubljani je bil v soboto drugi tekmovalni dan državnega prvenstva šahu. Med 40. ekipami so moštveno v pospešenem šahu zmagali šahisti Tajfuna iz Ljubljane, drugi je bil mariborski Poligram, kjer sta igrala tudi pomurska šahista Boris Markoja in Jernej Skuhala, četrto mesto je zasedla I. ekipa soboškega Pomgrada, kjer so največ točk za ekipo priigrali: Jure Zorko, Denis Gjuran in Matej Titan. II. ekipa Pomgrada je bila 18. in šahisti Gornje Radgone 19.-ti. Med članicami so zmagale šahistke Tajfuna iz Ljubljane, druge so bile Mariborčanke, za katere je igrala tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%