Šport

Nedeljske športne novice, 4.2.24

today04.02.2024

Ozadje
AD

V Velenju je bilo državno prvenstvo v judu za kadete, na katerem je sodelovalo 240 tekmovalcev iz 35 klubov. Med člani Judo kluba Murska Sobota je Matic Klemenčič v kategoriji do 90 kg zasedel 3.mesto, Oskar Balažic pa je bil v kategoriji do 81 kg peti. V ženski konkurenci je bila v kategoriji do 57 kg Eva Vučko iz Partizana Ljutomer tretja, v kategoriji nad 70 kg pa se je Pia Sovec iz Prleške judo šole prav tako uvrstila na 3. mesto.

Prvi dan drugega pokalnega plesnega turnirja v modernih tekmovalnih plesih so se v Dobrovi odlično odrezali člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Drugo mesto med starejšimi mladinci je zasedel David Pahor, tretja mesta pa so osvojili: med starejšimi mladinci Filip Grenko, med mlajšimi mladinci Tino Oskomič in med člani Rene Pertoci.

V 15. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je v Radencih domača ekipa premagala ekipo: Vet4Pet Triglav iz Kranja s 3:0. Za Radence so zadeli največ točk za zmago: Neudauer 22, Puconja 10, Kavnik 9 in Založnik 8 točk. Radenski odbojkarji bodo v sredo 7. februarja ob 19. uri v osmini finala slovenskega pokala gostili prvoligaško ekipo Calcita Volleya iz Kamnika. Slednji so sinoči izgubili tekmo državnega prvenstva proti Hiši na kolesih Triglav iz Kranja s 3:1. Pri Calcitu je Uroš Pavlovič dosegel 7, Dino Vinkovič, oba nekdanja igralca soboškega kluba, pa dve točki.

V 4. kolu rdeče skupine prve B slovenske odbojkarske lige so Ljutomerčanke premagale kadrovsko oslabljeno ekipo Murexina s 3:1. Za Ljutomer so največ točk zadele: Anja Kolmanič 21, Alisa Oletić 20 in Lia Novak 8 točk; za Murexin so dosegle največ točk: Tinkara Kavnik 19, Tasia Šadl 10 in Maja Cigüt 7 točk.

V 15. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je v Lendavi mlada ekipa Sobote pripravila gostiteljicam neprijetno presenečenje in jih premagala s 3:0. Lendava je nudila Sobočankam največji odpor v drugem nizu, ki so ga gostje iz Murske Sobote dobile s 26:24.

Nogometni klub Čarda Martjanci je prvi dan mednarodnega turnirja v dvoranskem nogometu v športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti gostil mlade nogometaše v dveh starostnih kategorijah. Med 7 letniki je zmagala Nogometna šola Aluvar Beltinci pred Veržejem in Turniščem. Med 11 letniki so zmagali Bakovci pred ekipo Bistrica/Črenšovci, tretji je bil Duplek in četrto Pohorje iz Ruš.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Mura Nona so v prvi mednarodni pripravljalni nogometni tekmi gostovale pri madžarski prvoligaški ekipi Puškaš akademija, ki je premagala Muro Nono z 2:0.

Članska ekipa Mure je v zadnji pripravljalni nogometni tekmi pred nadaljevanjem sezone gostila ekipo Kety Emmi Impol Bistrico in zmagala z 2:0. Za Muro sta dosegla zadetka: Nikola Jovičević in novinec Julien Lamy.

V 16. kolu 2. državne rokometne lige za člane je radgonski Arcont gostoval pri Mariboru Braniku in iztržil neodločen izid 23:23. Radgončani so nastopili brez prvega igralca ekipe Matevža Žuniča, ki je odšel k Veliki Nedelji, članu prve B lige, kar se je pri radgonski ekipi močno poznalo. Za Arcont sta dosegla največ zadetkov: Boštjan Šijanec 9 in Jernej Hedl 7 zadetkov.

Na 16. občinskem prvenstvu v namiznem tenisu pri Gradu na Goričkem so udeleženci nastopili v dveh starostnih kategorijah. V kategoriji do 18 let je zmagal Žiga Potočnik iz Dolnjih Slaveč, druga je bila Ava Klement Štrtak od Grada, tretji Neo Horvat iz Vadarec in četrti Tias Temlin iz Vidonec. V starostni kategoriji na 18 let je zmagal Marjan Sukič iz Vidonec, drugi je bil Anton Buček, tretji Timi Bačič in četrti Tomi Klement, vsi od Grada.

Na 5. šahovskem turnirju štajerske kadetke lige v Mariboru je v kategoriji U-9 zmagal Jakob Kranjc iz Limbuša s 7. točkami, drugi pa je bil Noel Čontala iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem, ki je zbral 6 točk.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%