Šport

Nedeljske športne novice, 18.2.24

today18.02.2024

Ozadje
AD

V italijanski Ferrari so v soboto, drugi dan evropskega pokala Challenge I v dvoranskem hokeju, igralci predanovskega Triglava utrpeli poraz proti italijanski ekipi Bondeno z 10:4. Danes popoldne bo Triglav igral med 8. ekipami tekmo za 4. mesto proti Rači iz Slovaške. Proti ekipi Bondena so za Triglav dosegli zadetke: Nejc Potokar 2 ter po enega Žan Zrinski in Davorin Škrilec. Na lestvici strelcev je trenutno Nejc Potokar iz Triglava z osmimi zadetki drugi najboljši strelec prvenstva.

V 7. kolu prve slovenske sport klub lige modre skupine v odbojki je v Murski Soboti pred 200 gledalci Panvita Pomgrad v prekmursko štajerskem derbiju premagala Maribor s 3:1. Mariborčani so v dvoboju dobili samo tretji niz, ko so Sobočani že vodili z 2:0. Za Panvito Pomgrad so dosegli največ točk za zmago: Leonardo Doda 21, Stefan Mirkovič 17, Žan Bedrač 10 in Vid Suhadolnik 7 točk; pri Mariboru se je odlikoval Rok Bračko z 12. točkami, nekdanja igralca soboškega kluba pa se nista izkazala: Urban Fužir je dosegel 1 točko, Kanadčan Gregor McConnel pa le 6 točk.

V 17. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za člane je Turbina v Rušah premagala Lendavo s 3:0.

V 14. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Radenska v Radencih premagala Ceršak z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 604, Milan Kovačič 571 in Dušan Pohovnikar 516 kegljev; pri Ceršaku je bil najboljši Franc Kapun, ki je podrl 557 kegljev.

Jani Steržaj

V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige je Slovenj Gradec premagal Radensko z 8:0, kar je prvi poraz Radenske v ligi. Za Radensko,ki je nastopila oslabljena, so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 544, Eli Pirc 531 in Živa Pirc 522 kegljev, Pri Slovenj Gradcu je bila najboljša Majda Repušček s 569. podrtimi keglji.

V 13. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane, kjer po izstopu rokometašev Pomurja zdaj nastopa samo ena pomurska ekipa, je Alples v Železnikih premagal radgonski Arcont z 32:17. Za Arcont so največ zadetkov dosegli: Nino Nevio Perša 9, Boštjan Šijanec 3 in Domen Kocan 2 zadetka.

V soboto pa je bil praznik nogometa v Gornji Radgoni saj so Radgončani pripravili celodnevni dobrodelni turnir v dvoranskem nogometu in to v petih starostnih kategorijah. Posebej zanimiva je bila revijalna tekma med veterani Radgone, ki jih je vodil Sandi Horvat in radgonskimi gospodarstveni pod taktirko Kristjana Straha. Pred okrog 300 gledalci so zmagali radgonski veterani z 2:0, zadetka pa sta dosegla: David Kronaveter in Bojan Fajfar. Med turnirjem so razdelili 600 dobitnih srečk, njihov izkupiček pa je šel za otroke v stiski.

V Lendavi je bila pripravljalna nogometna tekma med Nafto 1903 in ekipo Ketty Emi Bistrico, zmagali pa so gostje s 3:2. Za Nafto, ki je v srečanju že vodila z 2:0, sta dosegla zadetke: Mihael Rebernik in Toni Lun Bončina. Nafta bo naslednji pripravljalno tekmo igrala proti Poletu iz Hrvaške.

Beltinčani pa so v petek odigrali kar dve pripravljalni tekmi. V prvi so premagali avstrijsko nižjeligaško ekipo St. Ana s 3:2, gostje so ob polčasu vodili z 1:0. Za Klimo Tratnjek Beltince so dosegli zadetke: Nerguti, Černe in Emruli. V drugi pripravljalni tekmi pa Beltinčane premagala tudi ptujska Drava. Izid je bil 2:1, edini zadetek za Beltince je dosegel Jerebic.

Mlade igralke Ženskega nogometnega kluba Mura Nona kategorije U – 15 pa so v Murski Soboti v mednarodni tekmi premagale žensko prvoligaško ekipo Medžimurja iz Čakovca s 4:2. Članske ekipa Mure None je ta čas na mini pripravah v Umagu.

V Ljutomeru se je končala prleška liga v namiznem tenisu. Po treh turnirjih med štirimi, ki so bili skupno na programu, je zmagal Damir Fotivec iz Spina Mala Nedelja, drugi je bil Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana in tretji Rajko Veronik iz Vuhreda. Skupno je sodelovalo 58 igralcev.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%