Novice

Nedeljske športne novice, 17.3.24

today17.03.2024

Ozadje
AD

Judo klub Murska Sobota je v športni dvorani osnovne šole I v Murski Soboti pripravil tradicionalni 58. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in sočasno 13. memorial Antona Tončka Kosa. Na tekmi v dveh starostnih kategorijah je sodelovalo 199 judoistov iz 35 klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Med mlajšimi kadeti kategorije U – 16 je edino zmago od pomurskih judoistov osvojil Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci v kategoriji do 60 kg. Dobro so se odrezali tudi Ljutomerčani s sekcijo Partizana in sicer je bil v kategoriji do 50 kg drugi Ben Blagovič in tretji Žan Pihlar, v kategoriji do 60 kg je bil drugi Nik Pihlar, druga pa sta bila v kategoriji do 81 kg tudi Naj Recek in v kategoriji do 73 kg, tekmovalec Križevec Jaka Slavič. Med mlajšimi kadetinjami je bila druga v kategoriji do 40 kg Adela Mulahmetović iz Lendave, v kategoriji nad 70 kg je bila druga Pia Sovec iz Prleške judo šole, v težnostni kategoriji do 63 kg pa je bila tretja Eva Vučko iz ljutomerskega Partizana. Med starejšimi dečki, kategorije U – 14 so si tretja mesta priborili: Ben Kokol in Luka Smodiš, oba iz Judo kluba Murska Sobota, Nino Šeruga iz Judo kluba Štorkljice in Oskar Mauko iz Prleške judo šole. Med starejšimi deklicami je edino zmago osvojila Gaja Škraban iz Judo kluba Lendava, drugi pa sta bili: Zoja Rituper iz soboških Štrokljic ter Zoja Makoter iz Lendave. Tretja je bila iz Lendave tudi Taša Čizmazija Na drugo mesto v svoji kategoriji se je uvrstila še Lana Kardoš iz Judo kluba Murska Sobota ter na tretje v svoji kategoriji še Lena Karba iz ljutomerskega Partizana.

V derbiju 16. kola prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti po treh urah zmagal Maribor, aktualni državni prvak, s 4:2. Za I. ekipo Mure Sobote je dvakrat zmagal Mitja Horvat, za Maribor pa je zmagala dvojica: Tomaž Roudi – Gregor Komac ter posamično Tomaž Roudi, Gregor Komac in Matevž Črepnjak.

V Puconcih je I .ekipa Keme Murexina premagala Tempo iz Velenja s 4:0. Za zmagovalno ekipo Keme Murexina je zmagala dvojica: Tomaž Pelcar – Damjan Zelko, posamično pa so bili uspešni še: Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič.

V 21. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 v derbiju kroga premagala tretjeuvrščeno Primorje iz Ajdovščine z 2:0. Za Nafto sta pred 500 gledalci dosegla zadetka: Toni Lun Bončina, ki s 14. zadetki vodi na lestvici strelcev v 2. ligi in Stjepan Oštrek. Klima Tratnjek Beltinci je gostovala pri ekipi Vitanest Bilje in pred 200 gledalci igrala samo 0:0. Zdaj vodi na lestvici Nafta s 45.točkami, Beltinčani jih imajo na drugem mestu 41, Primorje na tretjem pa 39.

V 16. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je ekipa Zase Videm v Ljutomeru pred 200 gledalci premagala Prleke z 2:1, čeprav so ti vodili do 53. minute. Za Avto Rajh Ljutomer je dosegel zadetek Gašper Semenič v 45.minuti, za goste iz Vidma pa David Ferčec v 53. in Robert Kurež v 85. minuti.

Začela se je spomladanska sezona v soboški medobčinski nogometni ligi. V 14. kolu je jesenski prvak Dokležovje utrpel poraz na Cvenu s 3:2. Še preostala rezultata: Roma Vanča vas – Mlinopek Križevci 0:3 in Kema Puconci – Cankova 2:1.

Selimo se k odbojki: V predzadnjem kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je Kajuh Šoštanj premagal odbojkarice Lendave s 3:2. Sobota je že v petek doma premagala Bistrico s 3:0. V 20. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Radenska v Radencih premagala vodilno ekipo lige MOK Kočevje s 3:2. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Klemen Puconja 17, Nik Marič in Teo Založnik po 16 in Anej Horvat 8 točk.

V 17. kolu prve B slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je trboveljski Rudar premagal Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 586, Jani Steržaj 583 in Gorazd Kranjc 559 kegljev.

V Mariboru je bilo 3. kolo vzhodne državne lige v govorečem pikadu za slepe in slabovidne. I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt je bila četrta, II. soboška ekipa v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin pa šesta.

V Kranju je bilo 21. ekipno državno prvenstvo osnovnih šol v šahu. Med učenkami je zmagala Selnica ob Dravi s 13. točkami, Osnovna šola Bogojina je z II. ekipo in 8 točkami bila peta, s I. ekipo, ki je zbrala 6 točk pa deveta.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%