Šport

Nedeljske športne novice, 23.3.24

today24.03.2024

Ozadje
AD

V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi mladih reprezentanc U – 19 je v Lendavi Avstrija premagala Slovenije z 2:0. Oba zadetka za Avstrijo je dosegel Tim Trumer, prvega v 31. in drugega v 85.minuti srečanja. V drugem polčasu je za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Miša Brečka igral tudi Muraš Niko Kasalo. Zadnjo tekmo bo Slovenije igrala v Lendavi v torek ob 12. uri proti Kosovu. V Gornji Radgoni je v isti kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu Španija premagala Kosovo z 2:1.

V preloženi tekmi 22. kola prve slovenske nogometne lige Telemach je v Kopru pred 600 gledalci domača ekipa premagala soboško Muro z 2:1. Za Koper sta dosegla zadetka: Enej Jelenič v 32.minuti iz 11 metrovke in Bede Osuji v 70. minuti iz igre. Edini zadetek za Muro je dosegel Amadej Maroša v 93. minuti. Naslednjo tekmo 28.kola v prvi slovenski ligi bo Mura igrala že v petek 29.marca, znova zvečer ob 20.15, v gosteh proti Domžalam.

V sobotni tekmi 22. kola v 2. slovenski nogometni ligi je v Beltincih pred 500 gledalci Klima Tratnjek Beltinci z 1:0 premagala Rudar iz Velenja. Za Beltinčane je dosegel zmagoviti zadetek Luka Pihler v 30. minuti srečanja iz 11-metrovke. Že v petek je Nafta v gosteh premagala Tabor v Sežani s 4:0.

V 17. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so Brežice pred 300 gledalci premagale ekipo Avto Rajh Ljutomer kar z 8:0, že ob polčasu je bil izid za gostitelje 3:0.

V pomurskih nogometnih ligah so bili v soboto doseženi naslednji rezultati: Črenšovci – Veržej 3:0, Cven – Aqua Ižakovci 1:1, Cankova – Hodoš 0:2 in Apače – Bakovci 2:2.

V Lendavi sta bili v soboto dve državni prvenstvi v judu. Na članskem prvenstvu je sodelovalo 98 tekmovalcev iz 23 klubov. Med članicami je postala državna prvakinja v kategoriji do 63 kg Leila Mazouzi iz Bakovec, nekdanja člana beltinskega kluba, ki je zdaj članica celjskega kluba z’Dežele Sankaku. Med članicami je bila druga v kategoriji do 52 kg Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru, tretja pa v kategoriji do 57 kg Urška Rižnar iz ljutomerskega Partizana. Med člani je postal znova državni prvak v kategoriji do 100 kg Narsej Lackovič iz ljutomerskega Partizana.

Leila Mazouzi državna prvakinja v Lendavi

V Lendavi je bilo v soboto tudi državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje na katerem je sodelovalo 163 judoistov iz 35 klubov. Med kadeti je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji do 60 kg Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, v kategoriji do 50 kg je postal državni prvak Ben Blagovič, drugi je bil Žan Pihler, oba iz ljutomerskega Partizana. V težnostni kategoriji do 73 kg je bil tretji Jaka Slavič iz Križevec in v kategoriji do 81 kg prav tako tretji Naj Recek iz ljutomerskega Partizana. Med kadetinjami je bila v kategoriji do 40 kg druga Adela Mulahmetovič iz Lendave, v kategoriji nad 70 kg je bila druga še Pia Sovec iz Prleške judo šole, v kategoriji do 63 kg pa je bila tretja Eva Vučko iz Ljutomera.


Mai Žižek, JK Klima Tratnjek Beltinci, zmagovalec in državni prvak

Na Otočcu poteka državno prvenstvo v namiznem tenisu, kjer so prvi dan že odigrali nekatere zaključne dvoboje. V mešanih parih je Damjan Zelko iz Keme Murexina osvojil tretje mesto s Tjašo Novak z Kajuha Slovana, pri moških dvojicah pa je bil tretji Gregor Zafoštnik iz Mure Sobote skupaj z Aljažem Godcem iz Interdiskonta. Pri ženskih dvojicah sta bili tretji tudi Blažka Harkai in Ana Kovačec iz puconske Keme Murexina. Danes bodo na sporedu še odločilna srečanja v posamični konkurenci.

 

Namizni tenis, državno prvenstvo člani, Zafoštnik, NTK Mura Sobota, tretji v moških dvojicah. FOTO: NTK Sobota

 

Namizni tenis, državno prvenstvo člani, Blažka Harkai in Ana Kovačec (manjka) NTK Kema Murexin tretji v ženskih dvojicah. FOTO: NTK Sobota


Namizni tenis, državno prvenstvo člani, Zelko NTK Kema Murexin tretji v mešanih dvojicah. FOTO: NTK Sobota

V 18. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je v Radencih Radenska premagala Ruše s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 588, Milan Kovačič 572 in Gorazd Kranjc 544 kegljev.

V 18. kolu prve B slovenske kegljaške lige vzhod za članice je Radenska v gosteh premagala Dravo s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Nataša Muršič 469 ter Cvetka Štiberc in Vlasta Hojnik po 459 kegljev. Naslov prvaka lige je že kolo pred koncem osvojila Radenska in si zagotovila napredovanje v prvo A slovensko ligo.

V zadnjem kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je ekipa Sobote pod taktirko Davorina Čeleša v gosteh premagala ekipo Ljubnega s 3:1. Za Soboto so največ točk zadele: Lana Pitz Durič 16, Tija Murgelj 13, Nika Pečan 12 in Pia Puklavec 11 točk. Odbojkarice Lendave so v zadnjem kolu v gosteh premagale Slovensko Bistrico s 3:1.

Športno društvo Studenec iz Cankove je v domači občini pripravilo 23. tradicionalni Jožefov pohod na katerem je sodelovalo 72 udeležencev iz celotne Slovenije. Med udeleženci so imeli najstarejšega pohodnika starega 77 in najmlajšega 6, vsi pa so uspešno premagali blizu 10 km dolgo pohodniško progo po Občini Cankova.         

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%