Šport

Šport, 22.4.24

today22.04.2024

Ozadje
AD

V Lendavi je bilo  19. mednarodno tekmovanje Srebrna žogica Lendavem na katerem je sodelovalo 105 tekmovalcev iz Hrvaške, Madžarske, Češke in Slovenije. Precej uspeha so imeli tudi igralci lendavske Mladosti. Med dekleti U – 15 posamično je zmagala Naja Horvat, v dvojicah pa je bila Horvatova zmagovalka s Teodoro Milivojević iz Medvod. Med 13 letniki je bila posamično druga Kaja Utroša, v dvojicah pa sta zmagali: Kaja Utroša in Neža Žižek, tretji sta bili Pia Breznik in Izza Soldat. Med 11 letniki je bil posamično drugi Jaka Horvat, v dvojicah pa sta zmagala Jaka Horvat iz Mladosti iz Anže Žnidarič iz Bit-a Ljubljana. Med dekleti v dvojicah sta bili tretji Zara Varga in Melani Sőke, obe iz lendavske Mladosti.

V 1. slovenski ženski nogometni ligi je bil na Fazaneriji   derbi med Muro Nono in ljubljansko Olimpijo, ki je praktično že odločil letošnjega državnega prvaka. Derbi so še drugič v sezoni dobile Murašinje, ki so zmagale s 3:1 in imajo tako pred Olimpijo pred zadnjimi štirimi krogi že 11 točk naskoka. Mura Nona se je v skupini za prvaka proti Ljubljančankam znašla v zaostanku v tretji minuti, ko je zadela Maša Osojnik. Toda črno-bele so preobrat pripravile že v prvem polčasu, po vrsti so zadele Špela Kolbl v 11. minuti, Aleksandra Đorđević v 44. in Evelina Kos iz 11-metrovke v 45. minuti.

Špela Kolbl je znova zadela za Muro Nono

Na strelskem tekmovanju z malokalibrsko puško v Ljubljani je Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač v trojnem položaju 3 x 20 zmagal s 586. krogi in za en krog izboljšal državni rekord. Prvi dan strelske tekme v Ljubljani je v disciplini 60 leže Markoja zmagal s 625. krogi, drugi je bil Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine s 614,5 krogi, tretji je bil Rajmond Debevec iz Olimpije s 613,6. krogi. Slovenski strelci zdaj odhajajo na reprezentančne priprave Slovenske vojske v Zagreb, kjer bodo trenirali s puškami velikega kalibra.

Robert Markoja

V Zagrebu je bila mednarodna tekma v kajaku na mirnih vodah, kjer so se odlično odrezali mladi iz Kajakaškega kluba Rotoattivo iz Murske Sobote. Hana Bedernjak je na 1000 metrski in 500 metrski progi obakrat zasedla tretje mesto. Noah Šadl je na 500 metrski progi premagal vso konkurenco, Ariel Šadl je bila na 500 metrov peta, Rija Pertoci ter Ariel Šadl pa sta bila v dvojcu na 500 metrov sedma.

Hana Bedernjak

V Puconcih je bil 22. rekreativni kolesarski maraton na katerem je na štirih progah skupno kolesarilo 199 kolesarjev. Moštveno je bila najbolj številčna ekipa Ocean Orchids Cycling teama iz Dobrovnika z 29. člani, drugo pa Športno kulturno in turistično društvo Hrast iz Lemerja s 26. člani. Najstarejša kolesar je bil 84 letni Miro Kavčič iz Žepovec in kolesarka 76 letna Vilma Podlesek iz Gorice. Najhitreje sta kolesarila Alen Žitnik iz Križevec pri Ljutomeru in Maša Žalig iz Bakovec.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%