Šport

Nedeljske športne novice, 28.4.24

today28.04.2024

Ozadje
AD

V Petišovcih pri Lendavi na speedway stadionu je Lokostrelski klub Lendava v soboto pripravil mednarodni srednjeevropski tarčni pokal, ki je bil sočasno tudi slovenski, na katerem so sodelovali kar 204 lokostrelci iz šestih držav. Domači lokostrelski klub je sodeloval la s tremi tekmovalci kajti ostali so morali sodelovati pri organizaciji te najmnožičnejše športne prireditve v Petišovcih. Med Lendavčani se je najbolje odrezal med 15 letniki Bor Bratkovič Odar, ki je zasedel peto mesto. Med 18 letniki se je Aljaž Bratkovič Odar v močni konkurenci uvrstil na 21. mesto, med starejšimi tekmovalci nad 50 let starosti pa je bil Zvonko Štampar šesti.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 15 je v Vipolžah na turnirju narodov gostila vrstnike iz Češke in zmagala z 2:1. Za slovensko reprezentanco pod taktirko selektorja Boštjana Krefta so igrali tudi mladi nogometaši Mure: Blaž Kovač, Miha Matjašec in Maj Balažic. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v nedeljo 29. aprila v Novi Gorici proti reprezentanci Južne Koreje.

Nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi v 27. kolu 2. slovenske nogometne lige pred 400 gledalci gostili velenjski Rudar in ob rezultatu 0:0 iztržili samo točko. Nafta je kljub takšnemu rezultatu še naprej v vodstvu 2. slovenske nogometne lige s 55. točkami, Rudar iz Velenja je na 8. mestu zbral 33 točk.

Nafta se tokrat ni veselila

V 22. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je v Ljutomeru pred 150 gledalci Avto Rajh Ljutomer premagal Koroško Dravograd s 5:2. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Tilen Ketiš v 30., Žiga Ozbetič v 35., Primož Panič v 38. in 53. ter Santino Nikolič v 61. minuti; za Koroško Dravograd sta zadela Enej Klampfer v 54. za 4:1 in Boštjan Smrečnik v 89. minuti za končnih 5:2. Ljutomerčani so zdaj na lestvici deveti s 30. točkami.

V 17. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je v Bratoncih Mura Nona premagala Primorje s 3:1. Za Muro Nono so dosegle zadetke: Nella Gjergjek, Hana Sever in Alja Cvetković. V Križevcih na Goričkem je ekipa Goričko Stanjevci igrala proti Mons Claudiusu iz Rogatca 1:1, kar je bila prva točk goričkih deklet. Zadetek za Stanjevce je dosegla: Zoja Sukič iz 11-metrovke.

V pomurskih nogometnih ligah pa so v soboto igrali takole: Črenšovci – Serdica /Goričanka 3:2, Polana – Turnišče 2:0, Roma Vanča vas – Kema Puconci 0:15 in Bakovci – Hodoš 1:1.

Na prvem turnirju nove sezone v »in line« hokeju na rolerjih v 2. avstrijski ligi je v Beltincih ekipa Horobek Fčele v prvi tekmi premagala avstrijski Tigers Stegersbach s 13:4. Za Beltinčane so dosegli zadetke: David Matko 3, Kevin Uplegger, Niko Mataič, Aljoša Krajnik ter Jernej Činč in Filip Gruden po enega. V drugi tekmi je Horobek premagal še madžarsko ekipo Pingvinek iz Sombotela z 9:5. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Niko Matko 3, Jernej Činč in Kevin Uplegger po 2 ter po enega Tadej Števančec in Miha Gruden.

V sobotni tekmi slovenske lige v hokeju na travi je v Predanovcih Triglav premagal Moravske Toplice z 18:0. Za Triglav so dosegli zadetke: Nejc Andrejek 5, Tadej Mikola 4, Domen Dšuban in Nejc Potokar po 3 ter po enega Domen Godina, Tomislav Zrinski in Gregor Bukvič.

Triglav Predanovci

V 8. kolu 24. evropskega prvenstva v šahu, ki poteka na Rodosu in sodelujejo šahistke iz 35. držav, je Ljutomerčanka Barbara Skuhala premagala Fruszino Sente Varga iz Madžarske in ima zdaj štiri točke in pol ter je na 75. mestu.

Barbara Skuhala

Za 42. mednarodni maraton Treh src, ki bo v soboto 18. maja v Radencih, je prijavljenih že 3047 udeležencev. Največ prijav so organizatorji dobili za tek na 10 km – 756, za polmaraton na 21 km – 737,  za tek na 5 km 692 in za veliki maraton 204 tekače. Prijave zbirajo v Radencih še do 5. maja.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%