Domov

Šport

23 februarja 2017 Šport


V drugem kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige so igralci  Panvite Pomgrada iz Murske Sobote včeraj  v Novem mestu premagali odbojkarje Krke z rezultatom 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Jakob Rojnik 19, Aljoša Bogožalec 16 in Jernej Detela 12 točk; pri  Krki se je odlikoval  Martin Kosmina z 19.točkami. Odbojkarji Panvite bodo igrali naslednjo prvenstveno tekmo  v soboto ob 19.uri proti ekipi ravenskega Fužinarja .

 

V povratni četrtfinalni  ženski odbojkarski tekmi slovenskega pokala so sinoči  v Puconcih odbojkarice Voleyballa iz Ljubljane  tudi v drugi tekmi bile boljše od odbojkaric Keme z rezultatom 3:0 in se tako uvrstile na finalni turnir štirih najboljših ekip. Za Kemo so največ točk na tekmi zadele: Katja Karin Pintarič  10, Nina Kovač 9 in Iva Škraban 8 točk. Naslednjo odbojkarsko tekmi v prvi slovenski ligi bodo igralke Keme igrale v Puconcih že jutri ob 19.uri proti odbojkaricam Zgornje Gorenjske.

V zadnjem kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu  je vodilna Leona iz Ljutomera  premagala Športno društvo Dokležovje  z rezultatom 20:5, drugi na lestvici Team maži bar iz Ižakovec je bil  v derbiju kola boljši od tretje ekipe  na lestvici  Picola iz Melinec s 17:8.V  zadnjem kolu druge pomurske lige v pikadu  je zmagovalec lige Pikado klub Špirić iz Černelavec premagal Pikado klub Graba team iz Dokležovja z 19:6. Podprvaki lige Kouvrani iz  Filovec si bili prosti, tretje Čarne vrane iz Ižakovec pa so  premagale Bar Tifany iz Črenšovec  z rezultatom 15:10.

V 13.kolu pomurske košarkarske lige  je Lindau bil v Lendavi boljši od Prleškega študentskega kluba Ljutomer z rezultatom  79:69. Za Lindau sta zadela največ točk: Stanko Tuksar 32 in Dušan Frančić  16 točk; pri Ljutomerčanih je  Jernej  Copot zadel 25 in Toni Rajnar 11 točk. Na lestvici vodi ekipa None iz Murske Sobote z 18.točkami. Jutri ob 17.uri bo v Murski Soboti na programu zaostalo srečanje  10.kola med Nono in Prleškim študentskim klubom iz Ljutomera.

 

 Nogometaši Nafte, ki vodijo v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod so v Lendavi   v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi kar s 7:0 premagalo Radgono, ki vodi  v prvi soboški medobčinski nogometni ligi. Za Nafto sta  dosegla po   dva zadetka: Marko Roginić in Vedran Vinko,  po enega pa so k uspehu ekipe dodali še: Denis Tekovski,, Marko Marcuš in za avtogolom Aljaž Kocet.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, ki nastopa v prvi »B«  slovenski ligi v streljanju s standardno zračno puško  bo imelo jutri ob 18.uri v gostišču Lipot v Dobrovniku redni letni občni zbor.  Po petih turnirjih v prvi ligi so strelci Jezera na odličnem tretjem mestu, v posamični konkurenci pa je v vodstvu njihov član Peter Somogy. V Dobrovniku pa  v zadnjem času načrtno delajo tudi z mladimi strelci.