Domov

Šport

29 marca 2017 Šport


Na mednarodnem strelskem tekmovanju z malokalibrsko in standardno zračno puško v Wroclawu na Poljskem za  slovensko reprezentanco nastopa tudi  Robi Markoja iz Gomilice, član Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča. V prvi tekmovalni nalogi z malokalibrsko puško  v trojnem položaju 3 x 40 je Robi Markoja  zadel 1167 krogov  in se uvrstil na tretje mesto. Strelsko tekmovanje na Poljskem bo trajalo do  petka ; ob koncu tedna pa bo na Rogli na programu državno prvenstvo.

Na mednarodnem lokostrelskem tekmovanju  »Lokostrelstvo brez meja 3 D » so v Dolini pri Lendavi v streljanju  v naravi imeli lep uspeh  tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava.  Z dolgim lokom je v kategoriji dečkov zmagal Peter Gerenčer. V članski konkurenci je bil z instinktivnim lokom najboljši Gyula Cseh, v mladinski konkurenci je zmagal Jan Čivre in  med dečki Dominik Biro.  Med mlajšimi deklicami je zmagala   Vita Horvat ter med mlajšimi dečki Vasilij Vuk. Z golim lokom  je  zmagal  med dečki Tine Krpan, s sestavljenim lokom med člani je bil najboljši  Kristijan Kuzma, z ukrivljenim lokom med dečki pa  se je uvrstil na prvo mesto Jure Baligač.

V pomurski košarkarski ligi sta bili  na programu  polfinalni srečanji končnice ligaškega tekmovanja. V Beltincih je Sistemorg premagal Prleško študentski klub iz Ljutomera z rezultatom 85:67. Za Beltinčane je zadel Leon Zver 21 točk in za Ljutomerčane Matej Nemec prav  tako 21 točk. V drugem polfinalu je Košarkarsko društvo Nona v Murski Soboti premagalo  Lindau iz Lendave s 78:67. Za soboške košarkarje je Tadej Horvat zadel 14 točk in za Lendavčane  Dušan Frančič 19 točk. Zaključni košarkarski  turnir bo v soboto prvega aprila v Ljutomeru, ko se bosta  ob  18.uri pomerila  Prleški študentski klub in Lindau  za  tretje mesto in ob 20. bosta Nona in Sistemorg igrala za naslov pomurskega košarkarskega prvaka.

V 17. kolu v 2. slovenski mladinski nogometni ligi, vzhod sta Mura in Dravinja iz Slovenskih Konjic igrala v Murski Soboti 0:0, Vipoll iz Veržeja  je v gosteh premagal Zavrč s 5:4. Na lestvici vodi Mura z 32. točkami, Vipoll pa ima na 8. mestu 19 točk. V kadetski konkurenci 2. slovenske lige vzhod   je Vipoll v gosteh bil boljši od Zavrča s 4:0, Mura pa je tekmo z  Dravinjo dobila s 3:0 ker gosti niso imeli na tekmi dovolj nogometašev. Na lestvici kadetske konkurence vodi Drava z 41. točkami, Mura na drugem mestu ima 35 točk in Vipoll iz Veržeja na četrtem mestu 28 točk.

Na polfinalnem turnirju državnega prvenstva v mali odbojki v Stranjah pri Kamniku so se  mladi igralci Panvite Pomgrada uvrstili na tretje mesto. V prvi tekmi je kamniški Calcit premagal soboške odbojkarje z rezultatom 2:0 nato so mladi igralci Panvite Pomgrada bili boljši od Braslovč z 2:1 in v drugem srečanju proti Calcitu   so izgubili z rezultatom 2:1. V nadaljevanju državnega prvenstva v mali odbojki  se bodo mladi  odbojkarji Panvite Pomgrada  borili za uvrstitev  na peto mesto  v državi.