Šport

Nedeljske športne novice, 23.7.23

today23.07.2023

Ozadje
AD

S tremi tekmami se je včeraj pričelo 33. državno prvenstvo v prvi slovenski nogometni ligi Telemach. V Murski Soboti so Domžale po izpadu iz kvalifikacij za konferenčno ligo pred 1800 gledalci po preobratu presenetile soboško Muro z zmago s 3:2, saj je Mura že v 24. minuti tekme vodila z 2:0. Za Muro sta dosegla zadetka Dardan Šabanađaj v 11. in Emir Saitoski v 24. minuti srečanja; za Domžale pa so dosegli zadetke: Edin Julardžija v 30. minuti, Gašper Černe v 78. in z avtogolom še Klemen Mihelak v 95. minuti srečanja. V preostalih tekmah prvega kola slovenske nogometne lige Telemach je Bravo premagalo novinca v ligi Rogaško z 2:0, Koper pa je bil boljši od državne prvakinje Olimpije z 2:1. Tekmo sta na valovih Murskega vala z našim reporterjem v živo spremljala tudi Matej Lipai in Daniel Bobič.

V Bratoncih je bila ženska pripravljalna mednarodna nogometna tekma med Muro Nono in ekipo Győra iz Madžarske, ki je bila v minuli sezona na Madžarskem pokalna prvakinja in druga v državnem prvenstvu. Po izidu 0:0 ob polčasu so bile gostje iz Madžarske proti slovenskim prvakinjam boljše v drugem polčasu in slavile zmago z 1:0.

Nogometaši Avto Rajha Ljutomera, ki nastopajo v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod so v četrti pripravljalni nogometni tekmi v Ljutomeru premagali Čardo iz Martjanec s 4:0. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Luka Nemec, Primož Panič, Tilen Ketiš in Andy Fras.

V športnem centru Ivanke Serec v Radencih je Odbojkarski klub Radenci pripravil turnir v odbojki na mivki za kralja odbojke. Med 12. ekipami je zmagala ekipa Rekreativci za katero so igrali: Lara Kovačec, Jure Neudauer in Dejan Pušnik, drugi so bili Policaji z ekipo: Niko Kovačič, Jan Praprotnik in Sara Kutnjak, tretji pa ekipa »Vložene Murke« z igralci: Nik Marič, Klemen Puconja in Mojca Budna.

Ob letošnjem mednarodnem dnevu šaha 20. julija in Svetovnem dnevu možganov 22. julija je Šahovsko društvo Pomgrad v Murski Soboti pripravilo šahovski turnir za mlade šahiste. Med 10 šahisti je zmagal Robertino Ružič Dobrila iz Osnovne šole III Murska Sobota, drugi je bil Antej Beuerman iz Osnovne šole Beltinci, tretja Miša Ošlaj, četrta Zala Raus, na 5. do 6. mesto pa sta se uvrstili Ema Unger in Aleks Grčar, vsi iz Osnovne šole Bogojina.

V soboškem Mikku pa je Šahovsko društvo Pomgrad za šahovskim turnirjem mladih pripravilo še šahovsko simultanko, ki jo je odigral na 13 deskah mednarodni šahovski mojster Boris Markoja, doma iz Turnišča, sicer član mariborskega šahovskega kluba Poligram v Mariboru. Markoja je premagal vseh 13 šahistov, ki so merili moči z njim.

V Portorožu je bil v soboto končani 14. odprti mednarodni šahovski turnir, na katerem je med 76. šahisti zmagal črnogorski velemojster Dragiša Blagojević s 7,5 točkami, edini pomurski šahist Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, ki je v zadnjem 9. kolu izgubil proti Milanu Koliserju iz Slovaške, pa se je uvrstil na 29. mesto. Skupno je zbral pet točk.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%