Šport

Šport, 31.7.23

today31.07.2023

Ozadje
AD

Pred 1500 gledalci so gostje iz Slovenije v Ljutomeru na drugih kasaških dirkah v Prlekiji domačim speljali obe dirki z velikimi pričakovanji. Dirko kasaških voznic za pokal ljutomerske županje Olge Karba ob 67. občinskem prazniku je dobil Urban Kronos na vajetih Darje Dolinšek Trontelj iz Posavja Krško, kvalifikacijsko dirko za slovenski kasaški derbi 3. septembra v Stožicah pa je dobila Jerca, prav tako z voznico  z voznico Darjo Dolinšek Trontelj. Ljutomerski kasaški vozniki so dobili četrto dirko, kjer je zmagala Filipa na vajetih Saše Seršena, pa tudi 9. dirko, kjer je zmagal Premal MS z voznikom Mitjo Slavičem.

V romunskem mestu Craiova poteka evropsko košarkarsko prvenstvo divizije B za dekleta do 20 let, kjer za Slovenijo nastopata tudi Blaža Čeh in Mia Žekš iz Rakičana. V prvi tekmi je Slovenija premagala Hrvaško z 69:56. Blaža Čeh je dosegla za našo vrsto 5 točk. V drugi tekmi je Slovenija izgubila z Nizozemsko s 57:51, Blaža Čeh, kapetanka reprezentance, je bila s 16. točkami najučinkovitejša strelka pri Sloveniji. Mia Žekš je nastopila na obeh tekmah, a se ni vpisala med strelke. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v sredo 2. avgusta proti Kosovu.

Zadnji dan Olimpijskega festivala evropske mladine, kjer je sodelovalo 48 držav, so slovenski judoisti z mešano ekipno reprezentanco osvojili sedmo mesto. V slovenski reprezentanci je v moštvenem nastopu kar štiri zmage dosegla v kategoriji do 63 kg Leila Mazouzi iz Bakovec, nekdanja članica Klime Tratnjek Beltinci, zdaj članica celjskega kluba Sankaku, ki je na igrah osvojila tudi bronasto odličje v posamični kategoriji do 63 kg.

Foto: Filip Barbalic

Nogometaši Mure so sezono v 1. slovenski nogometni ligi začeli slabše od pričakovanj. V želji po uvrstitvi v Evropo sta prvi tekmi pokazali, da bo ta cilj vse prej kot enostavno dosegljiv. Potem ko so jih na prvi tekmi premagale Domžale, so tokrat Muraši gostovali v Celju in izgubili z visokih 5:0. Že v prvem polčasu so pred 1.300 gledalci zaostajali z 2:0. Za Celjane je dosegel prvi zadetek Nino Kouter v 26. minuti ter drugega Edmilson v 45. minuti, v drugem polčasu pa so zadeli še: Karlo Špeljak v 55. za 3:0, Lovro Bizjak v 75. za 4:0 in Denis Popović v 87. minuti srečanja za končnih 5:0. Sobočani so ostali celo brez doseženega zadetka, potem ko so bili še iz tistih nekaj lepo priigranih priložnost zares nenatančni pri zaključnih strelih.

Pričelo se je tudi tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi. Klima Tratnjek Beltinci je šesto zaporedno sezono v 2. slovenski ligi odprla z domačo tekmo pred 500 gledalci proti Primorju in igrala neodločenih 1:1. Za goste je dosegel vodilni zadetek v 15. minuti iz 11 metrovke Matic Zavnik, izid pa je izenačil nekdanji član Primorja Robert Čakš v 33. minuti srečanja. Nafta je že v petek premagala novomeško Krko s 4:2.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%