Novice

Nedeljske športne novice, 22.10.23

today22.10.2023

Ozadje
AD

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je bil v Murski Soboti po letu 2019 znova prvoligaški prekmurski derbi, ki pa so ga brez posebnih težav dobili igralci Mure Sobote, ki so premagali Kemo Murexin s 4:0. Za Muro Soboto sta v najtesnejšem dvoboju tekme v dvojicah zmagala Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik s 3:2, v nadaljevanju pa so za Sobočane po eno zmago dodali: Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša.

V 4. kolu Sport klub 1/a odbojkarske lige za člane je soboška Panvita Pomgrad v Kanalu premagala ekipo Alpacema s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Nenad Šormaz 21, Leonardo Doda 18, Stefan Mirković 14, Žan Bedrač 6 in Vid Suhadolnik 5. Pri Kanalcih se je odlikoval Karlo Jakovac z 19. točkami.

V 3. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Braslovče premagale Ljutomerčanke s 3:0. Pri Ljutomeru so največ točk zadele: Anja Kolmanič 11, Alisa Oletič 7 in kapetanka Kaja Makoter 2 točki. Pri Braslovčah je bila najučinkovitejša Taja Ferlež z 8. točkami.

V 2. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je Slovenska Bistrica premagala Soboto s 3:1, Lendava pa je v gosteh premagala Kajuh Šoštanj s 3:1.

V Turnišču je bilo prvo kolo mednarodne FIRST lige v streljanju z zračno pištolo, na katerem je nastopilo 49 strelcev in 14 ekip iz štirih držav. Ekipno je zmagala ekipa Policajca iz Karlovca, med pomurskimi ekipami so bili Ljutomerčani na 12. mestu. Posamično je zmagal Kevin Venta iz hrvaške ekipe Strahoninec, med pomurskimi strelci je bil Avgusta Horvat iz Turnišča 20. in Robert Nagy iz Ljutomera 23.

V Strahonincu na Hrvaškem pa je bilo mednarodno strelsko tekmovanje z zračno pištolo. Za ekipo Mihovljana, ki je bila druga, sta tekmovala tudi Vito in Nikola Cofek iz Lendave. Posamično se je Milan Cofek iz Lendave uvrstil na 8. mesto med člani in na četrto med veterani.

V 14. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Beltincih v derbiju kola Klima Tratnjek Beltinci premagala Gorico z 1:0. Zmagoviti zadetek pred 600 gledalci je dosegel Robert Čakš v 33. minuti srečanja.

Zmago je slavila tudi lendavska Nafta, ki je na domačem igrišču pred 400 gledalci premagala Jadran Dekane z 1:0. Odločilni zadetek za Nafto je dosegel Chris Cener v 83. minuti srečanja.  Na lestvici 2. slovenske nogometne lige imamo dvojno prekmursko vodstvo. Še naprej vodijo Beltinčani s 30. točkami, druga je zdaj Nafta 1903, ki ima 27 točk. Nove tekme bodo drugoligaši igrali že med tednom in sicer bodo na programu zaostale tekme 3. kola. Beltinčani bodo v sredo doma igrali proti Triglavu iz Kranja, Nafta pa v četrtek v Lendavi proti Iliriji.

V 10. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je celjski Šampion v Ljutomeru premagal Avto Rajh Ljutomer z 2:1. Za Ljutomerčane je dosegel zadetek Luka Nemec, za Šampion Jetmir Torra in Nik Gašper Hodnik. Ljutomerčani so po nepopolnem krogu trenutno četrti, zbrali so 17. točk.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M-Trade Radgona – Črenšovci 0:3, Mostje Kobilje 1:6, Apače – Ižakovci 1:4, Cankova – Šalovci 5:0, Cven Bogojina 2:2 in Bakovci – Roma Vanča vas 19:0, Blaž Balažic je za Bakovce dosegel kar 5 zadetkov.

V prvi B slovenski kegljaški ligi – vzhod za člane je Radenska v Radencih premagala II. ekipo mariborskega Konstruktorja s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli Jani Steržaj 589, Milan Kovačič 587 in Mladen Emeršič 547 kegljev.

V 3. slovenski kegljaški ligi – vzhod za člane je Pivovarna Laško v Laškem premagala Lendavo s 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Janez Šimon 509, Branko Marinič 492 kegljev in Boris Tisovic 506 kegljev.

V 4. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v Gornji Radgoni mariborski Branik premagal Arcont z rezultatom 29:24. Najboljši strelec pri Arcontu je bil Matevž Žunič z osmimi zadetki.

Na sporedu je bilo 8. kolo elitne državne šahovske članske lige, kjer je v Kamnici mariborski Poligram s štirimi velemojstri premagal soboški Pomgrad s 4,5:1,5. Za Pomgrad so po pol točke osvojili: Denis Gjuran, Tomislav Gruškovnjak in Jaka Meglič, pri Mariborčani je eno točko osvojil tudi Turniščan Boris Markoja.

Boris Markoja

V 8. kolu prve slovenske šahovske lige vzhod je v pomurskem derbiju Gornja Radgona premagala Rokado iz Lendave s 4,5:1,5, v drugem dvoboju pa je bila II. ekipa Poligrama iz Maribora boljša od II. ekipe Pomgrada 4,5:1,5.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%