Šport

Nedeljske športne novice, 28.1.24

today28.01.2024

Ozadje
AD

V Murski Soboti je Rokometni klub Pomurje pripravil Dan rokometa in sočasno tudi Žikijev memorial v spomin na nekdanjega igralca in trenerja kluba Žikija Roškarja. Letos so v rekreativnih nastopih nastopili tudi kadeti in mladinci. Zelo zanimivo pa je bilo srečanje veteranov Poleta in Kroga. Tekmo so dobili rokometaši Kroga z rezultatom 14:9. Za Krog so dosegli največ zadetkov: Leon Hegeduš 5, Tone Kovačič 4 in Aleš Svetec dva zadetka; za Polet so dosegli zadetke: Aleš Pintarič 4, Mirko Štumpf 2 ter Srečko Černela, Stojan Svetec in Aleš Smodiš po 1 zadetek.

V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Maribor premagal Kemo Murexin s 4:3. Za Maribor je zmagala dvojica: Gregor Komac – Tomaž Roudi, po eno zmago pa so k uspehu ekipe dodali še: Gregor Komac, Matevž Črepnjak in Tomaž Roudi, nekdanji igralec Sobote. za Kemo Murexin je dvakrat zmagal Tomaž Pelcar, eno zmago pa je osvojil še Damjan Zelko. Soboški I. ekipa je že pred tednom premagala Interdiskont z Raven na Koroškem s 4:0.

Tomaž Roudi

V 3. kolu modre skupine 1.A Sportklub državne lige v odbojki za člane je Calcit Volley v Kamniku premagal Panvito Pomgrad s 3:0. Za kamniške odbojkarje sta igrala tudi dva nekdanja soboška igralca: Dino Vinkovič je dosegel 2 točki, Uroš Pavlovič kot kapetan gostov pa 7 točk. Pri soboški ekipi so največ točk zadeli: Stefan Mirković 13, Nenad Šormaz 12 in Vid Suhadolnik ter Leonardo Doda po 5 točk. Naslednjo tekmo bodo soboški odbojkarji igrali v sredo 31. januarja v Murski Soboti proti ekipi Hiša na kolesih Triglav iz Kranja.

V 14. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je vodilno Kočevje premagalo Radence s 3:0. Največ točk za Radence so dosegli: Jure Neudarer 14, Teo Založnik 11 in Andraž Kavnik 4 točke.

Odbojkarice Lendave so v 2. slovenski ligi – vzhod v gosteh premagale ekipo KLS Ljubno s 3:2, čeprav so domačinke že vodile z 2:0.

V četrti pripravljalni nogometni ligi je jesenska prvakinja v 2. slovenski ligi Nafta 1903 v Lendavi premagala Dravinjo iz Slovenskih Konjic s 5:0, že ob polčasu je bil izid 3:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Žan Kumer, Silvio Pigac, Rok Erniša, Tin Polič in Jan Rajh. Nafta načrtuje naslednjo prijateljsko tekmo 8. februarja proti madžarski ekipi Budaörs.

V 12. kolu 1.B slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Litijo z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 577, Milan Kovačič 570 in Robert Rožanc 561 kegljev. Pri gostih je Ludvik Novak podrl 556 kegljev.

Na prvenstvu Slovenije v dvoranski atletiki za pionirje U – 16 je v Novem mestu Luka Sagaj iz Atletskega kluba Pomurje v teku na 300 metrov v času 37,80 osvojil tretje mesto in bronasto odličje; v tej kategoriji je tekel tudi Aljaž Veberič iz Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote in zasedel v času 40,85 11. mesto. V Novem mestu poteka tudi prvenstvo Slovenije za mladinke in mladince. Prvi dan prvenstva je Klara Janža v teku na 60 metrov zasedla 3. mesto v času 7.73, danes jo čaka še nastop na 200 metrov.

Luka Sagaj, tretji v Novem mestu

Na strelišču v Murski Soboti je bil 4. turnir 2. slovenske lige severovzhod. V tekmi s standardno zračno puško je moštveno zmagala ekipa Štefana Kovača iz Turnišča pred Coalom iz Petišovec in Športno strelskim društvom Murska Sobota. Posamično je zmagal Tamas Tankovics iz Coala s 414,1 krogom, drugi je bil Tadej Žalig s 411. krogi in tretji Tim Koren, oba iz Turnišča, s 497,6.krogi.

V streljanju z zračno pištolo so na 4. turnirju v Murski Soboti moštveno zmagali Črenšovci pred Ljutomerom in ekipo Jožeta Kerenčiča iz Miklavža. Posamično je zmagal Tomaž Ciglar iz Črenšovec s 376. krogi, drugi je bil Žan Bogša iz Miklavža s 372.krogi in tretji Avgust Horvat iz Turnišča s 371. krogi.

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%