Šport

Nedeljske športne novice, 10.3.24

today10.03.2024

Ozadje
AD

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča, ki letos praznuje 50 let delovanja, je v soboto na 26. strelskih mestih pripravilo 7. mednarodno strelsko tekmo za pokal Turnišča v streljanju z zračno puško in pištolo. Sodelovalo je 84 strelcev in strelk iz Madžarske, Avstrije in Slovenije. Med člani je z zračno puško zmagal Kalman Balint iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika s 622 krogi, drugi je bil Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota s 621,4. krogi. Moštveno je zmagala ekipa Pohorskega bataljona iz Ruš, tretje pa je bilo Strelsko društvo Jezero. Med članicami je zmagala Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja s 625,9 krogi, druga je bila Abidel Hegedeus iz dobrovniškega Jezera s 624,2 krogoma. Z zračno pištolo je zmagal Tomaž Ciglar iz Črenšovec s 555.krogi pred Blažem Horvatom s 545 in Robertom Nagyem, oba iz Strelskega društva Ljutome,r s 542.krogi. Moštveno so zmagali Ljutomerčani.

V Podčetrtku je bila sinoči finalna tekma slovenskega pokala Terme Olimia v futsalu – dvoranskem nogometu med Dobovcem in ekipo Meteorplasta Šic bar iz Ljutomera. Pred 453-imi gledalci je sedmič v zgodovini tega tekmovanja zmagal Dobovec, ki je premagal Ljutomerčane s 4:2. Prleki, ki so tik pred polčasom celo povedli z 1:0, so prvič sodelovali v finalu ter na koncu osvojili naslov pokalnega podprvaka. Za Ljutomerčane je dosegel oba zadetka Ante Matan.

V 10. kolu modre skupine 1.A slovenske odbojkarske lige Sport klub za člane je v Murski Soboti pred 100 gledalci ravenski fužinar Sij Metal Ravne presenetljivo premagal Panvito Pomgrad s 3:2, čeprav so soboški odbojkarji vmes vodili z 2:1. Za Panvito Pomgrad so največ točk zadeli: Nenad Šormaz 24, Stefan Mirković 19, Leonardo Doda 18, Žan Bedrač 10 in Vid Suhadolnik 7. Pri zmagovalni ekipi Fužinarja se je posebej izkazal Denis Robida z 20. točkami.

V 18. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Ljubljana Volley premagala Radensko s 3:1. V 19. kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je Zreče premagalo Lendavo s 3:0, Kajuh Šoštanj pa je bil boljši od članic Sobote s 3:0.

V 15. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Novem mestu Športno društvo SU premagalo I. ekipo Keme Murexina s 4:2. Za Pucončane je zmagala enkrat dvojica: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, posamično pa enkrat še Damjan Zelko. Mura Sobota je že v petek premagala novomeško Krko s 4:0.

V 8. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je v Puconcih Kema Murexin premagala Logatec s 4:0. Za zmagovalno ekipo je zmagala dvojica: Ana Kovačec in Blažka Harkai, posamično pa so zmagale še: Ana Kovačec, Blažka Harkai in Ema Crnković.

V 8. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme Murexina igrala proti Ptuju 5:5. Za Kemo Murexin je zmagala dvojica: Jure Smodiš in Jan Lipič, oba igralca pa sta dvakrat zmagala tudi posamično. V drugem srečanju so Cirkovce premagale II. ekipo Keme Murexina s 6:1, edini zmago za Pucončane je osvojil Jure Smodiš.

V 8. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je Škofja Loka premagala II. ekipo Mure Sobote s 6:3. Za soboško ekipo je dvakrat zmagal Viktor Tkalec in enkrat Nejc Titan. V drugem srečanju je Mura Sobota izgubila še z ekipo B2 iz Kranja s 6:0.

V Veliki Gorici na Hrvaškem so na mednarodnem turnirju med 530. judoisti iz 37. klubov tekmovali tudi člani Judo kluba Moravske Toplice. Prvi mesti sta si med štirimi tekmovalkami priborili Viktoria Verbai v kategoriji do 25 kg in Živa Bači v kategoriji do 40 kg.

V prvi B slovenski kegljaški ligi – vzhod za člane je Radenska v Radencih premagala Slovenj Gradec s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 578, Gorazd Kranjc 562 in Milan Kovačič 559. V 3. slovenski kegljaški ligi za člane je Lendava v gosteh premagala Prepolje s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Dušan Radakovič 543, Janez Šimon 537 in Boris Tisovic 528.

V 16. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Radenska v gosteh premagala Šoštanj s 6:2. Za Radensko so bile najuspešnejše: Živa Pirc s 539-imi, Sonja Tibaut s 509-imi in Eli Pirc s 496-imi podrtimi keglji. Lendava je gostovala pri Fužinarju in bila poražena s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Sonja Sapač 518, Vida Kovač 505 in Gabrijela Kolar Donko 470 kegljev.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote je na občnem zboru v Murski Soboti ugodno ocenilo dosedanje delo ter sprejelo program dela za v prihodnje. Predsednik društva Jože Ružič je Damjanu Dervariču iz Sebeborec podelil tudi častni znak Planinske zveze Slovenije za prehojeno slovensko planinsko pot, ki je dolga 616 km. Še ta mesec, 23 .marca, bodo pripravili tudi memorialni pohod Marije Vild.

Foto: Lado Klar

V jedilnici Osnovne šole III v Murski Soboti pa je 59 šahistov iz obeh bregov reke Mure sodelovalo na moštvenem osnovnošolskem prvenstvu v moški in ženski konkurenci. V ženski konkurenci je kategoriji U – 9 zmagala Osnovna šola I Murska Sobota, v kategoriji U- 12 Dvojezična osnovna šola I Lendava in v kategoriji U – 15 Osnovna šola Bogojina. V moški konkurenci je v kategoriji U-9 zmagala Osnovna šola III Murska Sobota, v kategoriji U-12 Gornja Radgona, v kategoriji U- 15 pa Osnovna šola I Murska Sobota. Na prvenstvu je bil med šahisti tudi aktualni državni prvak med 8-letniki v standardnem šahu Noel Čontala, ki obiskuje Podružnično osnovno šolo Pertoča, žal pa na njegovi šoli niso uspeli sestaviti ekipo za tekmovanje.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%