Šport

Šport, 21.3.24

today21.03.2024

Ozadje
AD

V sredo je bila v Murski Soboti na sporedu druga tekma četrtfinala državnega prvenstva v odbojki med Panvito Pomgradom in Hišo na kolesih Triglav iz Kranja, ki so jo dobili soboški odbojkarji s 3:1 in se s skupnim izidom 2:0 uvrstili v polfinale. Glede na izjemno izenačeni ekipi skozi prvenstvo je skupna zmaga z 2:0 manjše presenečenje a po igri, ki so jo soboški odbojkarji pokazali na prvi in drugi tekmi, tudi zaslužena. Najboljši pri domačih na drugi tekmi so bili znova tujci, Stefan Mirković je dosegel 18, Nenad Šormaz 16 in Leonardo Doda 11 točk, osem in sedem sta jih dodala centra Vid Suhadolnik in Žan Bedrač, tri pa kapetan Urban Drvarič. Tekma je bila izjemno napeta, saj so se trije od štirih nizov končali na razliko. Sobočani so dobili prvi niz na 24, tretjega na 20 in četrtega na 23, gostom pa je pripadel drugi niz na 24. Panvita Pomgrad se je po sezoni 21/22 znova uvrstila med štiri najboljše ekipe, lani jo je v ¼ finalu izločil prav Triglav.

Slovenska nogometna reprezentanca U–19 je v Lendavi odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo in proti reprezentanci Španije dosegla neodločen izid 1:1. Slovenija pod taktirko Miša Brečka je v dvoboju vodila z 1:0, vodilni zadetek je dosegel v 19. minuti Lucas Mačak, nogometaš Celja, Španci so izid izenačili v 63. minuti preko Belida Rajanja. V drugem polčasu je igral za slovensko reprezentanco tudi Niko Kasalo, igralec soboške Mure. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v Lendavi v soboto ob 16. uri proti reprezentanci Avstrije, ki je bila v prvi tekmi v Gornji Radgoni poražena od Kosova z 1:0.

Naša dekliška nogometna reprezentanca U – 17 pa je v zadnji kvalifikacijski tekmi v Bolgariji, po zmagah proti Moldaviji in Azerbajdžanu, igrala proti gostiteljski reprezentanci Bolgarije 1:1. Slovenija bi si z zmago zagotovila neposredno napredovanje v ligo A, tako pa bo zdaj morala počakati na razplet kot druga najboljša reprezentanca v kvalifikacijah. Bolgarija se je uvrstila kot zmagovalka skupine v A skupino zaradi boljše razlike v zadetkih. V kadru slovenske reprezentance se bile tudi igralke soboške Mure None: Teja Truntić, Ana Marija Stojič in Lana Jakšič.

Kadetska reprezentanca Slovenije U – 17 pa je na kvalifikacijskem nogometnem turnirju za evropsko prvenstvo v Wiener Neustadtu izgubila proti Avstriji z 2:0. V kadru slovenske reprezentance sta tudi igralca Mure Alin Kumer Čelik in Žan Petrović. Varovanci selektorja Muamerja Vugdaliča bodo naslednjo tekmo igrali v soboto 23.marca v Lindbrunu proti reprezentanci Španije.

V soboški Fazaneriji pa bo v petek ob 18. uri slovenska nogometna reprezentanca U – 21 pod taktirko Milenka Ačimovića igrala kvalifikacijsko tekmo proti Bosni in Hercegovini. V kadru slovenske reprezentance ima slovenski selektor tudi nekdanjega nogometaša Mure Tia Cipota iz Murske Sobote, ki je zdaj član italijanske Spezie in Marsela Ratnika s Tišine, ki je član ljubljanske Olimpije.

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%