Šport

Šport, 4.4.24

today04.04.2024

Ozadje
AD

Člani organizacijskega odbora 42. Maratona treh src v Radencih so po sredini predstavitvi v Ljubljani danes predstavili značilnosti letošnjega maratona še v avstrijski Radgoni ob sodelovanju predstavnikov občin Bad Radkersburga, Gornje Radgone in Zdravilišča Radenci. Na Maratonu treh src, najstarejši tekaški prireditvi v Sloveniji, ki je v mesecu februarju prejela Bloudkovo plaketo, bo letos državno prvenstvo v teku na 21. km, kjer bodo najboljšim prvič podelili tudi denarne nagrade. V tem času imajo trenutno 35 odstotkov več prijav kot lani zato pričakujejo, da bo udeležba že taka, kot je bila v letih pred pandemijo, torej da bo med 3200 in 3300 tekačev. Novost letošnjega leta je tudi dobrodelni tek preminulega novinarja in dolgoletnega sodelavca maratona Gorazda Giderja, zbrana sredstva pa bodo namenili Društvu slepih in slabovidnih Pomurje ter spodbujanju športnega udejstvovanja otrok iz ranljivih družin v občini Radenci. Znižane prijave letošnjega maratona za teke na 5, 10, 21 in 42 km so mogoče do 10. aprila, sicer pa bo prijava možna tudi do 9. maja.

Na koprski Bonifiki je 500 gledalcev sinoči spremljalo 120 minut nogometa in enajstmetrovke na četrtfinalni nogometni tekmi pokala Pivovarne Union med Koprom in Muro, ki so jo na koncu dobili Muraši s 6:5 in se uvrstili v polfinale slovenskega pokala. V rednem delu je bil izid 1:1. Za Koper zadel v 76. minuti Nik Omladič, izid pa je izenačil Amadej Maroša v 84. minuti. Po podaljških 2 x po 15 minut je izid ostal 1:1, v kazenskih strelih pa so za Muro zadeli: Sandi Nuhanović, Aleksander Kyziridis, Nikola Jovičevič, Ivan Šarič in Žan Trontelj. Neuspešen je bil zgolj Almin Kurtovič, Koprčani pa so dvakrat zapravili strel z bele točke. V drugi sredini tekmi četrtfinala je Gorica premagala Kalcer Radomlje s 4:1. Danes je na sporedu še zadnje srečanje med ljubljansko Ilirijo in Beltinci. Žreb polfinalnih parov bo v ponedeljek 8. aprila.

Slovenska dekliška nogometna reprezentanca U – 19 je v Radencih odigrala prvo zahtevno kvalifikacijsko tekmo proti reprezentanci Španije, ki je prvi favorit kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Španke so zmagale z rezultatom 5:0, že ob polčasu pa je bil izid 3:0 za Španijo. Za slovensko reprezentanco so igrale tudi članice Mure None iz Murske Sobote: Tija Šoštarič Karić, Živa Rakovec, Noele Vilčnik, Neža Hrga in Lea Dolinar. Drugo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala v Radencih v soboto 6. aprila ob 12. uri proti Danski, ki je v prvi tekmi igrala proti Grčiji 2:2.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so sinoči gostovali v Ljubljani gostovali na prvi polfinalni odbojkarski tekmi državnega prvenstva pri ACH Vollevu. Ljubljančani, ki so nastopili z novim trenerjem Matjažem Hafnerjem, so bili boljši od Panvite Pomgrada s 3:1. Za soboško ekipo na tekmi so največ točk zadeli: Stefan Mirković 20, Nenad Šormaz 14, Leonardo Doda 13 in Vid Suhadolnik 5 točk: pri ACH Vollevu se je s 26. točkami odlikoval Alen Šket. Druga polfinalna tekma med Panvito Pomgradom in ACH Volleyem bo v petek 5. aprila ob 19. uri v Murski Soboti. V drugi polfinalni odbojkarski tekmi je Calcit v Kamniku premagal I – Vent Maribor s 3:0. Za Kamničane je igral tudi Uroš Pavlovič in k zmagi prispeval 9 točk. Dino Vinkovič tokrat ni bil v kadru kamniške ekipe.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%