Domov

Šport

12 marca 2017 Šport


 

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke  od Jadranskega do Tirenskega morja je na 171 km dolgi progi odlično kolesaril Prekmurec Simon Špilak, član ruske Katjuše ki  se je  uvrstil na peto mesto. Zmagal je Kolumbijec Nairo Quantana, ki je za progo porabil 5 ur 27 minut in 22 sekund. Špilak je za zmagovalcem  zaostal  29 sekund, po štirih etapah pa je na 15.mestu.

Na  tretjem  mednarodnem zimskem krosu v Mariboru so tekli tudi pomurski tekači. V »B« skupini članov  je v teku na 6000 metrov zmagal Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, V »C« skupini  je bil Goran Špilak iz iste ekipe četrti. Med mladimi tekači je na 1000 metrov dolgi progi med pionirji kategorije U – 12 bil tretji Tvit Trajbarič in v teku na 2000 metrov dolgi progi je bil med 16 letniki Maj Janža oba iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote tretji.

V Novem mestu  je bilo zimsko državno prvenstvo v dolgih metih za veterane. Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci je nastopil v treh kategorijah. Najbolje se je odrezal v metu gire, kjer je bil tretji, četrti mesti pa je ovoji v metu kladiva in v metu diska.

Na mednarodnem turnirju judoistov v Barcsu na Madžarskem so med 319 judoisti iz treh držav štiri medalje zbrali mladi tekmovalci   Judo kluba Lendava. Med 12 letniki sta zmagala v svojih kategorijah: Tinaja Maučec in Lina Recek, drugi mesti pa sta si priborili: Nela Gerič in Eva Kreslin. Jan Biro se je v svoji težnostni kategoriji uvrstil na peto mesto.

V mariborskem Pristanu je bilo  odprto zimsko državno prvenstvo v plavanju za veterane na katerem je sodelovalo 220 plavalcev iz šestih držav. V disciplini 50 metrov kravl je Zdravko Mauko . Magi iz Melov član Športnega društva Radenci v kategoriji nad 60 let starosti osvojil naslov državnega prvaka. Slobodan Genov iz Ljutomera pa se  je na 50 metrov prsno v kategoriji nad 55 let starosti   uvrstil na tretje mesto.

V 15.kolu prve slovenske  namiznoteniške lige za člane  je Interdiskont na Ravnah na Koroškem premagal Soboto s 5:1.  Edino zmago za Soboto je dosegel Tomaž Roudi, za Korošce pa je dvakrat zmagal državni podprvak Mitja Horvat nekdanji igralec Sobote in Keme doma iz Puconec. V drugem dvoboju je Kema premagala ljubljansko Ilirijo s  5:0. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Dominik Škraban in Bojan Ropoša eno zmago pa je k uspehu ekipe prispeval še Tomaž Pelcar.

V 15.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je  Vesna v Zalogu premagala Kemo z rezultatom 5:2. Obe zmagi za Kemo je dosegla Staša Matis.

V 17. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je Radenska premagala II. ekipo kranjskega Triglava z rezultatom 7:1. V 3. slovenski ligi, vzhod  je Ruše premagalo II. ekipo Radenske z rezultatom 8:0. V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige je  Radenska premagala Kegljaški klub Ograjca iz Ljubljane  s 6:2.

V 19.kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke v Zrečah premagale Swatycomet s 3:0 in so še naprej  tretje na lestvici.

V 19. kolu3. slovenske  odbojkarske lige, vzhod za članice je  Murska Sobota v Lendavi premagala Muranio z rezultatom 3:0. II. ekipa puconske Keme je na gostovanju premagala Svolley Radlje s 3:0. Na lestvici je Murska Sobota še naprej na drugem mestu.

V  19.kolu 3. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci v gosteh premagali II.ekipo Volleya iz Ljubljane s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali:  Gregor Felkar 13, Saša Ratnik 11 in Uroš Kovačec 10 točk.  Radenčani so na lestvici na tretjem mestu.

V  13. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane sta imeli pomurski ekipi polovičen uspeh. Prijetno so presenetili rokometaši soboškega Pomurja, ki so v Železnikih premagali ekipo Alplesa z rezultatom 39:27. Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali:  Mitja Kozelj 12, Gregor Gregorec 6 ter Jernej Hedl in Vasja Kozelj po tri zadetke.  Manj uspeha so imeli rokometaši Arconta iz Gornje Radgone, ki so v Radencih izgubili  dvoboj proti  ekipi Jadrana/Hrpelje iz Kozine z rezultatom 34:28. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 11, David Ketiš 5 ter Boštjan Šijanec, Darko Zorko in Blaž  Bratkovič po tri zadetke.

Teden dni pred začetkom spomladanskega dela tekmovanja v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod je v Beltincih Lušt Beltinci premagal Lesoplast Križevce z rezultatom 3:1. Za Beltinčane je dosegel vse tri zadetke Jernej Tkalec; za Križevce pa je dosegel častni zadetek Gregor Bunderla.

Jesenski prvaki 3. slovenske nogometne   center nogometaši ljubljanske Ilirije so v Lendavi premagali jesenskega prvaka 3. slovenske lige, vzhod Nafto 1903 z rezultatom 2:1. Za Ilirijo  sta dosegla zadetka: Žigo Anželj in Matic Povh; za Nafto pa je dosegel zadetek Patrik Vereš.

Športno nogometni klub Bakovci je v soboto v telovadnici Osnovne šole Bakovci pripravil tradicionalni turnir mladih nogometašev v treh starostnih kategorijah na katerem je sodelovalo  18 ekip. Med 12 letniki je zmagal Farmtech iz Veržeja, drugi so bili Bakovci in tretji Tabor iz Maribora. V starostni kategoriji U – 10 je zmagal Farmtech iz Veržeja, drugi so bili Bakovci in tretja Radgona. Med 8 letniki je zmagala Radgona pred Bakovci in soboško Muro.

V Gančanih je bil 6.turnir 3. slovenske strelske lige severovzhod v streljanju z zračno puško. Moštveno so med  osmimi ekipami zmagali strelci Športno strelskega društva Murska Sobota pred Kovinarjem iz Ormoža in Strelskim društvom Štefana Kovača iz Turnišča. V posamični konkurenci je zmagal  Mate Kurucz iz dobrovniškega Jezera, drugi je bil Jure Sočič iz Murske Sobote in tretji Žan Tomažič iz ormoškega Kovinarja.

V 15. kolu pomurske košarkarske lige je Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote v Ljutomeru premagalo Prleški študentski klub Ljutomer z rezultatom  89:60.